Multitalentirana Lana Janjanin predstavila prvu pjesmu na hrvatskom jeziku “Ako me ne možeš ti”
17. studenoga 2017.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Multitalentirana Lana Janjanin predstavila prvu pjesmu na hrvatskom jeziku “Ako me ne možeš ti”

Lana Janjanin, 27-godišnja skladateljica, klaviristica i pjevačica predstavila je pjesmu i videospot „Ako me ne možeš ti“, što je njezin prvi glazbeni „izlet“ u hrvatsko govorno područje.

Glazbu, tekst i aranžman radila je Lana, a u produkciji joj se pridružio i Davor Smotalić Smotke, u čijem je studiju pjesma i snimljena. Glazbenici koji su sudjelovali u produkciji pjesme su stalni članovi njenog benda – Marko Ferlan (električna i bas gitara) i Lukas Fellner (bubnjevi i perkusije), te odlična brass sekcija koju čine članovi jazz orkestra HRT-a: Mario Bočić (sax), Zvonimir Bajević (truba) i Luka Žužić (trombon). Na back vokalima se Lani pridružila njena draga kolegica – kantautorica Carla Belovari.

Videospot za pjesmu „Ako me ne možeš ti“ radio je Dinko Šimac, a između ostalog je sniman u prostoru Kluba Boogaloo u Zagrebu.

Mlada Zagrepčanka, Lana Janjanin, glazbenica je iznimnog talenta i vrhunskog glasa, koja je potpisala ekskluzivni ugovor za Croatia Records. Trenutno dovršava debitantski album autorskih skladbi na engleskom jeziku, kao i diskografsko izdanje istog materijala u svojim aranžmanima za big band, a u suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije.

Lanin susret s glazbom počeo je u 4. godini života kada je krenula u muzički vrtić Glazbenog Učilišta „Elly Bašić“, u kojem od 6. godine uči svirati klavir. Kako je odrasla u glazbenoj obitelji, uvijek je bila eksponirana raznovrsnoj kvalitetnoj glazbi. Kao tinejdžerica se počela izrazito zanimati za jazz, soul, r’n’b i pop glazbu te pod tim utjecajem pisati svoje pjesme. Završila je studij klasične i medijske kompozicije na Univerzitetu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču. Sklada i aranžira glazbu za filmove, kazalište, medije kao i za klasične te jazz sastave. Surađivala je s mnogim poznatim glazbenicima i orkestrima uključujući i virtuoza na violini Robyja Lakatoša, ORF Simfonijski orkestar i Jazz orkestar HRT-a.

O Lani Janjanin ćemo definitivno sve češće čitati i slušati, jer ovakav talent i glas su rijetkost na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Foto: Karmen Poznić