Projekt Žen najavio promociju novog albuma u Močvari
3. veljače 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Projekt Žen najavio promociju novog albuma u Močvari

Audio-vizualni projekt Žen osnovan je krajem 2009. godine. Njihov prvi album “I onda je sve počelo” (2013) i sljedeći album “Jantar” (2015) plasirali su ih među najprodornije gitarske bendove šire regije.

U posljednjih nekoliko godina Žen su nastupile na brojnim većim europskim festivalima (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village…) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle. Početkom 2017. godine udružile su snage s Moonlee Records, što je urodilo njihovim trećim albumom “Sunčani ljudi”, koji je izašao u studenom 2017. i ovom prilikom ga promoviraju u Močvari.

Novi album Žen “Sunčani ljudi” dolazi kao u flašicu uhvaćena i ispunjena esencija svih njihovih dosadašnjih izdanja. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom prepletanju različitih žanrovskih elemenata – hipnotičkih post- rockovskih repetativnosti, atmosferskih elemenata shoegaza na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih i srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu. Njihova glazbena ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka, slična zvuku bendova poput Warpaint, The War on Drugs, Lush ili Pinkshinyultrablast. Njihov zvuk s teksturno bogatim gitarskim aranžmanima i troglasnim vokalnim harmonijama asocira na zlatnu eru gitarske muzike, pogotovo na epohalna izdanja kao što su “Loveless” (My Bloody Valentine) ili “Souvlaki” (Slowdive).

Koncert će biti održan u četvrtak, 8. veljače s početkom u 22 sata u Močvari. Upad je 35 kuna.