OVACIJE U ARENI! Tomislav Bralić i klapa Intrade održali još jedan koncert za pamćenje!
2. prosinca 2018.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

OVACIJE U ARENI! Tomislav Bralić i klapa Intrade održali još jedan koncert za pamćenje!

Tomislav Bralić i klapa Intrade u potpunosti su ispunila očekivanja zagrebačke publike koja ih je ispratila stajaćim ovacijama!

Prosinački koncert klape Intrade je za Zagrepčane tradicija koja traje od 2006. godine kada su nastupili u Lisinskom. Do sada su nastupili u gotovo svim zagrebačkim dvoranama, od Arene Zagreb, KD ‘Vatroslav Lisinski’, Doma sportova do KD ‘Dražen Petrović’. Nakon rasprodanih koncerata po cijeloj Hrvatskoj, turneja po Americi, Australiji i Europi jučer su ponovno osvojili zagrebačku Arenu koja je skoro tri sata pjevala klapine najveće hitove.

Vrata dvorane otvorila su se u 19 sati kako bi se svi u miru smjestili i maksimalno uživali u koncertu. Klapa je koncert započela a cappella pjesmom “Intrade san popi” koja je publici navijestila da ih čeka večer za pamćenje, a bogatstvo dobrog ozvučenja je pružalo maksimalni užitak. Veličina prostora je odavala dojam veličanstvenosti kakvu ovaj glazbeni izričaj i zaslužuje.

Glazbeni repertoar bio je širokog opusa u kojem su se našli njihvi najveći hitovi poput “Ne damo te pismo naša”, “Nisan te sriće”, “Škrinja jubavi”, “Zalutali pogled”, “Zora bila” ali se našlo i mjesta za nove pjesme poput zadnje “Ne mogu jubav krit” koja je bila najava njihovog novog albuma “Bilo je i vrime” u izdanju Scardone.

Koncertu su svakako pridonijeli respektabilni gosti, istinska diva Radojka Šverko i Tony Cetinski koji su svojim vrhunskim vokalima oduševili publiku. Radojka je otpjevala “Kud plovi ovaj brod”, “Ništa nova” i “Holy nihgt”, dok se Tony prisjetio zadnjeg gostovanja na koncertu klapi Intrade u ovoj Areni kada je s njima tamo bio i Oliver te je za njega otpjevao “Cesaricu”.

Mnogo pažnje se dalo i samoj produkciji koncerta, od izbora fantastičnog razglasa i rasvjete do zanimljive scenografije koju je postavio Neven Stojaković – Grafički čisti i jednostavni trodimenzionalni elementi predstavljaju toteme jednog načina života. Uz pomalo artističke kadrove mora, zelenila i arhitekture koji će biti montirani za svaku skladbu zasebno, nastojimo Dalmaciju prikazati putem grafički zanimljivih rastera.

Za kraj koncerta klapa nizala svoje najveće hitove koje je publika provela na nogama pjevajući zajedno s klapom! Raspoložena lica fanova i odlična atmosfera govore da će se tradicija ovog koncerta nastaviti i dogodine.

Tomislav Bralić je s publikom podijelio i sretnu vijest da je njihov novi album “Bilo je i vrime” upravo pušten u prodaju u izdanju Scardone. U međuvremenu od prošlog studijskog albuma “Cviće” objavili su “Best of – 30 godina” posvećenu trideset godina njihove karijere i album na kojem je zabilježena kruna njihove karijere – koncert u pulskoj Areni pod nazivom “Arena Pula”.

Već sljedeći tjedan klapu čeka još jedan veliki koncert, onaj u splitskoj Spaladium Areni 7. prosinca za koji se ulaznice odlično prodaju i očekuje se puna Arena. Slovenska publika će moći u klapinim pjesmama uživati 1. veljače 2019. kada će nastupiti u ljubljanskoj Areni Stožice.

Foto: Igor Kelčec