Elis Lovrić pjesmu s Dore objavila na labinjonskoj cakavici!
28. ožujka 2019.
Music Box (7303 Članci)
Podijeli

Elis Lovrić pjesmu s Dore objavila na labinjonskoj cakavici!

Prisustvovati koncertu Elis Lovrić je kao utonuti u more oluje, smijeha i mira, zajedno! A kad se tome doda i premijerno prikazan video spot – doživljaj je potpun.

Ova svestrana i nagrađivana umjetnica, akadamsku glumica i  multijezična kantautorica pjeva na svom ”vilenjačkom” jeziku – labinjonskoj cakavici. Ljepotu ovog iznimnog govora Elis razotkriva slušateljima diljem Hrvatske, ali i šire, od Italije, Poljske, Egipta do Brazila. Nastupom na ovogodišnjoj DORI, iako pomalo neočekivana, s pjesmom „All I Really Want“ iznenadila je i oduševila sve. Kritičari i publika danima su pričali o posebnoj umjetnici i izvanserijskoj pjesmi koja se našla među kandidatima.

Pjesma je tada otpjevana na engleskom jeziku, i iako već takva zvuči neizmjerno zanimljivo, ono što je pjesma dobila prepjevom na labinjonsku cakavicu, teško se može opisati riječima.

„All I really want“ postala je „Se ca još željin“ i zvuči magično:

Elis je pjesmu „Se ca još željin“ predstavila na druženju u Zagrebu, u zanimljivom prostoru Studija Smijeha u centru grada. Na zatvorenom druženju s medijima i najbližima, osim predstavljanja nove verzije pjesme i video spota, polusatnim koncertom uvela je sve u taj svoj čudesan svijet, „Elis svijet“.

„Da mi je netko rekao da ću u svom spotu glumiti s mamom, ne bih mu vjerovala. A da će mi mama k tome dati još i crvenu haljinicu, kao simbol ostvarenja mojih zamisli i djelića sna, e pa rekla bih mu da je ”nopaka storen”.  A upravo se to dogodilo! Zahvalna za podršku koju sam dobila od struke i publike na Dori, osjetila sam potrebu zaokružiti sve to u jednoj večeri i podružiti se s dragim ljudima uz spot, pjesmu, priču, a nakon toga i uz istarske delicije koje su zaokružile ugođaj. Predivan prijem i reakcija publike kakvu samo poželjeti možeš izvukli su iz mene onaj isti gušt s kojim pišem i skladam kad sam sama u sobi na svom tabureu. S istim žarom s kojim sam kao mala željela gitaru, sanjala glumu, film, poeziju, pjevanje, sviranje… s istim žarom radim i dalje, jer je to moj put koji sam prepoznala kad sam napisala svoju prvu pjesmu na labinjonskom: ”Tić”. Zvala se ”I Found My Way” i uistinu otkrila mi je moj put.“ – komentirala je Elis.

Foto: Nikola Knežević