Osječki hip-hop/funk projekt Vanja i Nešvil Funk čeka ljeto uz čvarke i kulenove seke!
21. svibnja 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Osječki hip-hop/funk projekt Vanja i Nešvil Funk čeka ljeto uz čvarke i kulenove seke!

Neki će ljeto dočekati provodeći sve moguće dijete kako bi što bolje izgledali na plaži, ali ne i u Slavoniji gdje se narodna medicina prenosi s koljena na koljeno već stoljećima.

“Čvarci i kulenove seke, bolje od doktora i apoteke”, poručuje mladi reper iz Našica, Vanja Hrvoje Dražić, koji se zbog studiranja preselio u Osijek, a kroz koju godinu i udružio sa sjajnom ekipom glazbenika u hip hop/funk projekt Vanja i Nešvil Funk. “Kulenove seke” prvi je singl kojim najavljuju debitantski album koji će biti objavljen za Croatia Records. Vanju poznajemo kao repera i beat boxera u osječkom a capella sastavu Akvarel. Stoga i ne čudi da u ovom projektu sudjeluje i Tomislav Jambrešić iz Akvarela, a možemo čuti i prepoznatljivi glas Nere Mamić, također članice Akvarela i sastava Electric Porn. Vanja briljantan i na jeziku brz poručuje: “Kamen, krš i maslina, kulen, šunka i slanina – nema boljeg lijeka jer je medicina narodna”. Osim teksta potpisuje i jedan dio glazbe i aranžmana gdje su mu se pridružili Tin Mihić, Tomislav Jambrešić, Zvonimir Perković i Antonio Benkotić.

“Reperi su se uvijek hvalili materijalnim stvarima – vilama, kućama, autima i novcem. No, pravu ljubav zapravo ne možeš kupiti. Ona dolazi iznutra – kroz želudac. Iako u tekstu zvučim kao da se bavim nadriliječništvom, mislim da bi se s ovom pjesmom složila i glazbena i medicinska struka – čvarci i kulenove seke su stvarno dobra stvar!”, kaže Vanja koji se hip-hopom bavi od 2008. godine, a već ima iskustva i na velikim pozornicama od kojih se ističe dvostruki nastup na Ferragosto Jamu u Orahovici. 2015. godine objavljuje prvi album “Iza kapije”, a godinu dana kasnije kreće suradnja s bendom Nešvil Funk koja će iznjedriti novi album naziva “Vanj Love”. Album će biti objavljen za izdavačku kuću Croatia Records za koju su dečki potpisali ekskluzivni ugovor, a kojeg najavljuje upravo pjesma “Kulenove seke”.

“Drago mi je što je Croatia Records prepoznala naš rad. Iako smo mladi, pojedinačno smo krenuli raditi glazbu od malih nogu. Ono što nam Croatia Records kao najveća izdavačka kuća u Hrvatskoj može dati je put do veće publike, a nama je želja toj istoj publici predstaviti autorsku glazbu na hip hop/funk način”, ističe Vanja.

Objavljen je i popratni video spot kojeg potpisuje Phantography, odnosno Vedran Jalžetić Phan koji je na humorističan način prikazao što Slavonci kriju u svojim prtljažnicima. Je li u pitanju kulenova seka ili nešto drugo – otkrijte na Vanjinom službenom YouTube kanalu, dok je spot premijerno prikazan na CMC televiziji i web portalu Music Box.

Slavonci su poznati gastro stručnjaci, bilo da su u pitanju čvarci ili kulenove seke, a ništa manji stručnjaci nisu i po pitanju glazbe, pogotovo kad je u pitanju Osijek. Stoga, prvi singl Vanje i Nešvil Funka, “Kulenove seke”, najavljuje još puno dobrih recepata iz njihove glazbene kuhinje, a što će sljedeće isplivati iz ovog najfunkerskijeg glazbenog lonca saznat ćemo vrlo brzo.

Vanja i Nešvil Funk su:
Vanja Hrvoje Dražić (MC)
Tin Mihić (bas)
Tomislav Jambrešić (klavijature)
Fran Trauber (gitara)
Antonio Benkotić (bubnjevi)

Povremeni članovi:
Nera Mamić
Tea Žagar