Zoran Predin poseban glazbeni gost Exposure Music Festivala!
31. svibnja 2019.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Zoran Predin poseban glazbeni gost Exposure Music Festivala!

Zoran Predin, jedan od najznačajnijih slovenskih i regionalnih novovalnih kantautora, osnivač legendarne grupe Lačni Franz, glazbenik koji je ostavio traga u gotovo svim glazbenim žanrovima, poseban je gost jedinstvenog hrvatskog kantautorskog showcase festivala.

I ove godine, program Exposure Music Festivala nastavlja se do dugo u noć. Nakon kantautorskih nastupa u jedinstvenom glazbenom krugu, od milja nazvanom “Glazbeni Stonehenge”, zabava se seli na veliku pozornicu EMF-a. U predivnom ambijentu Rancha Kurilovec u Velikoj Gorici Zoran Predin će u petak, 14. lipnja, pod zvjezdanim nebom odsvirati odabrani repertoar iz svoje dugogodišnje impresivne glazbene karijere.Malo je glazbenika kao što je Zoran Predin koji se mogu pohvaliti s 40 objavljenih albuma i 40 godina karijere te će od jednog od najboljih regionalnih kantautora zasigurno imati što za naučiti i kantautori iz svih dijelova Europe koji se i ove godine okupljaju u Velikoj Gorici. Uz emotivne izvedbe, neće nedostajati niti provokativnih tekstova i humora.

Istu večer, u petak 14.06., iz susjedne Slovenije, stiže i NEA. Tročlani autohtoni punkroll bend dobro je uigrani glazbeni tim kojeg čine nekadašnji članovi grupe CZD s međunarodno postignutim uspjehom (posebno u Njemačkoj, Austriji i Nizozemskoj), a za Exposure spremaju poseban program s uglazbljenim pjesmama aktualnih regionalnih pjesnika.

Uzevši u obzir i predstavljanje svih kantautora koji će nastupiti ranije tog dana, bit će to sjajna kombinacija za divnu kasnoproljetnu večer i idealan uvod u nadolazeće ljeto!

Dobro raspoloženi ulazimo i u drugi festivalski dan! Nakon predstavljanja kantautora i kantautorica na 8 malih pozornica koje čine jedinstveni glazbeni krug, zabava se i u subotu, 15. lipnja, nastavlja uz nastupe na velikoj pozornici gdje će publiku zabavljati Shane O’Fearghail & The Host, Zelisko i Stuart Neville.

U jedinstvenom glazbenom krugu s osam pozornica, na ovogodišnjem, sedmom, showcase programu EMF-a predstavit će se, abecednim redom: Aklea Neon, Bojan Petovari, Boyana Zhelyazkova, Chris Pookah, Daisy Dives, Daniel Artiček, Dino Saurić, Fiore Lazzerini, Juan Navarro, Laura Hoo, Marcus Stone, Marina Elezović, Milan Kosanović, Vesna Mitić- Žad, Vicky Halo, Viki Racz.

Najveći europski open air singer-songwriter festival, Exposure music festival, od milja nazvan “Glazbeni Stonehenge”, interaktivni je showcase događaj koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene. Sedmo izdanje EMF-a održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na Ranchu Kurilovec, prekrasnoj lokaciji u neposrednoj blizini Velike Gorice. Ulaz na festival, kao i kampiranje na Ranchu Kurilovec, besplatno je za sve posjetitelje.

Foto: Vedran Levi