Mad Cool – jedna od najprivlačnijih i najboljih europskih festivalskih destinacija!
9. lipnja 2019.
Music Box (10879 Članci)
Podijeli

Mad Cool – jedna od najprivlačnijih i najboljih europskih festivalskih destinacija!

Od svog prvog izdanja 2016. godine madridski Mad Cool postao je jedna od najprivlačnijih  i najboljih europskih festivalskih destinacija.

Četvrtu godinu za redom Madrid će na glazbenoj pozornici ugostiti najzvučnija festivalska imena 2019. Impresivni line-up je objavljen, a do „paklene“ atmosfere u madridskom Valdebebasu ostalo je nešto više od mjesec dana.

Trodnevna fiesta započinje 11. srpnja kada bi sa svojim novim glazbenim uradcima na pozornicu trebali stupiti headlineri dana – Bon Iver. Svoj novi album predstavit će indie pop-rock povratnici Vampire Weekend i legendarni mančesterski electro dvojac The Chemical Brothers. Istog dana ondje će se naći i neumoljivi Iggy Pop, Noel Gallagher sa svojim bendom High Flying Birds, The Hives i australska multi-instrumentalistica Tash Sultana.

The National i The Smashing Pumpkins trebali bi biti glavne zvijezde drugog dana festivala koji će nadopuniti Empire of the Sun, Eric Prydz, Vince Staples, Wolfmother, Miles Kane i zasigurno najbolji i najpopularniji španjolski rockeri – Vetusta Morla.

Zadnji dan festivala, 13. srpnja, rezerviran je za najpoželjnijeg festivalskog headlinera godine – The Cure. Uz njih će na poznornicu izaći i B-Real, Chuck D i Tom Morello sa svojom supergrupom Prophets of Rage. Ondje će se naći i sve popularniji The 1975 sa svojim izvrsnim posljednjim albumom. U festivalskom rasposredu dana ne bi bilo na odmet naći mjesta i za švedsku uzdanicu Robyn, kao i za Years & Years, Gretu Van Fleet, Jorju Smith, Gossip, Jona Hopskinsa, Johnnyja Marra i mnoge druge.

Zagrijavanje za festival počinje 10. sprnja za kada je najavljen Welcome Party koji će upotpuniti britanski alternativci Bring Me the Horizon, Lykke Li, The Cat Empire i trenutno najveća španjolska glazbena zvijezda Rosalía.

Za svakog ponešto i prilično obećavajuće bio bi najbolji opis onoga što čeka sve one koji se odluče za nekoliko ljetnih dana u Madridu. Španjolska je. Sunce je uvijek ovdje. Možda plaže nema ni na vidiku, ali zato ima nekoliko najboljih festivalskih dana 2019. godine.