Bivši gradonačelnik Kutine odustao od politike i bacio se u glazbu! Poslušajte prvi singl debi albuma!
12. lipnja 2019.
Music Box (6472 Članci)
Podijeli

Bivši gradonačelnik Kutine odustao od politike i bacio se u glazbu! Poslušajte prvi singl debi albuma!

Andrija Rudić potpuno je novo ime na glazbenoj sceni mada ga mnogi poznaju kao bivšeg  gradonačelnika Kutine i visoko pozicioniranog javnog djelatnika što u Gradu što u Županiji.  Danas Andrija pokušava snimiti prvi glazbeni album sa svojim autorskim pjesmama i želi se maknuti što dalje od politike i svega lošega što ona predstavlja.

Nekadašnji novinar i glavni urednik Televizije Moslavina, pa zatim šef lokalne turističke zajednice koji je stvorio interes za Parkom prirode Lonjsko polje prebacio se u politiku, isprva kao dožupan Sisačko-moslavačke županije, a zatim kao kutinski gradonačelnik od 2013. do 2017. godine. No, nakon gubitka izbora nije želio ostati u politici. Godinu dana nakon toga uredio je svoj kućni glazbeni studio i vratio se prvoj ljubavi – glazbi. Još kao srednjoškolac bavio se izdavanjem audio-kazeta sa snimkama glazbe koja bi se danas zacijelo nazivala ‘indie’. I tijekom svog gradonačelničkog mandata Andrija Rudić sudjelovao je u radu lokalne klape Škrlec, a svirao je i u unplugged bendu ‘Kutinski glazbeni sindikat’. Njegov dosadašnji glazbeni rad uključuje štošta: objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Trija „Lancun“, a njegov „Ljetnikovac – Summer House“ izašao je i na „Lagano, lagano“ kompilaciji u izdanju Aquarius Records. Snima i glazbu za reklame, ali svoj vlastiti glas još nije pustio u onom užem autorskom smislu.

Do prije godinu dana nitko nije čuo kako Andrija zvuči, odnosno kako Andrija uistinu pjeva, sve dok u jednoj noći nije snimio pjesmu kojom je iznenadio ne samo svoje ukućane, nego i samog sebe.

“Život je prekratak da bi se čekalo… Kad sam bio mlad, nisam imao dovoljno hrabrosti uhvatiti se u koštac s takvim načinom života i pokušajem da se realiziram kroz glazbu”, kaže Andrija. Da bi dovršio album, te pokrio sve troškove snimanja pokrenuo je crowd-funding kampanju kojom želi sakupiti 30.000 kn.

“Iako sam bio u politici, nisam opernatio“, sam se šali Andrija na račun politike. Svatko tko donira novac i time pomogne objavljivanje njegovog debi albuma.

„Tri metra od mora i tri godine od tebe“, dobit će na dar spomenuti album i niz drugih poklona a, bit će među prvima koji će čuti prve pjesme s albuma.

Dio novca Andrija Rudić je već skupio od prijatelja i vjeruje da će na koncu uspjeti u ostvarenju svog sna. Do kraja kampanje ostalo mu je još nekoliko dana. Najavni singl s albuma “Tri metra od mora i tri godine od tebe”, singl “Ne daj mi” objavljen je za Mast Produkciju, a glazbu, tekst i aranžman potpisuje Andrija Rudić. Produkciju, mix i mastering potpisuju Višeslav Laboš i Danijel Drakulić u suradnji s  Andrijom.