IZVJEŠĆE/FOTO: Ljeto u Valamaru rasplamsalo se uz Detour i Urbana & 4
20. srpnja 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Ljeto u Valamaru rasplamsalo se uz Detour i Urbana & 4

U sklopu programa “Ljeto u Valamaru” organizatori su u Dubrovnik doveli grupu Detour i Damira Urbana s njegovom Četvorkom, što je nastavak koncertne sezone koja se održava u kampu Solitudo.

Svirkom je započeo zagrebački Detour koji je svojim laganim i plesnim ritmovima idealan glazbeni odabir za vruće ljetne večeri. Njihova popularnost zamjetno je veća kod ženskog dijela publike koja je s bendom pjevala i pratila skoro sve pjesme. Pjevačica Gina Damjanović učinila je sve što je mogla kako bi animirala i približila publiku pozornici, koja se tipično na početku držala na nekoliko metara. Tek sa zadnjom pjesmom „Tvoje lice se promijenilo“ prisutni su se potpuno opustili, što je bio prigodan uvod u nastavak večeri.

Urban &4 uvijek su imali vjernu publiku u Dubrovniku što se pokazalo i ove večeri kad se prostor u potpunosti ispunio čim je Damir Urban krenuo pjevati. S očekivanom lakoćom poveo nas je na put kroz njegove novije pjesme, ali očekivano najveću reakciju izazvao je svirajući starije i poznate hitove. U glavnom dijelu nastupa „Nebo“ i „Budi moja voda“ bili su momenti kad nije morao ni pjevati. Kako se bližio kraj koncerta, Urban je uz pametno slaganje pjesama opustio publiku koja je otpustila sve emocionalne kočnice uz „Kundureru“, „Malu trubu“ i „Mjesto za mene“.

Šećer kao i uvijek dolazi na kraju. Sâm bis donio je izvedbu pjesme „Astronaut“ čiji je kraj označilo pjevanje publike koje je donekle iznenadilo i samoga Urbana. Sa zadnjom pjesmom „Black Tattoo“ svi su otišli zadovoljni i s osmijehom na licu, a Urban &4 uvjerili su se još jednom kako u ovom gradu imaju vjernu publiku.

Tehnička podrška bila je izvrsna. Zvuk i svijetlo doprinijeli su odličnom ugođaju na otvorenom okruženom stablima čempresa i borova.

„Ljeto u Valamaru“ nastavlja se s Queen Real Tributom u petak, 2. kolovoza, nakon čega slijedi prava poslastica kada će se slušati trip-hop ritmovi grupe Morcheeba u subotu, 10. kolovoza. Štovatelji žešćih tonova dolaze na svoje s Rock’n’Valamar programom koji će ugostiti Hladno pivo i riječki Jonathan u subotu, 17. kolovoza, dok je sam kraj mjeseca rezerviran za Rap’n’Valamar kada ćemo slušati popularnog Vojka V i grupu T.B.F.

Piše: Vedran Levi

Foto: Vedran Jerinić