Ana & The Changes spotom “Differences” najavljuju album i beogradski koncert
21. kolovoza 2019.
Music Box (6250 Članci)
Podijeli

Ana & The Changes spotom “Differences” najavljuju album i beogradski koncert

Najnovijim spotom za pjesmu “Differences” Ana & The Changes najavljuju izlazak drugog studijskog albuma istoimenog naziva, kao i veliki beogradski koncert koji je zakazan za 4. listopada u Domu omladine Beograda.

Specijalni gost na koncertu bit će rumunjski alternativni bend Byron, čiji je pjevač Dan Byron bio gost na prvom singlu s albuma “Take My Hand”. Ulaznice, po promotivnoj cijeni od 800 dinara u prodaji su na blagajni Doma omladine, kao i na svim prodajnim mjestima Ticket Visiona i online servisu www.tickets.rs.

Ana Ćurčin je, u konstantnoj potrazi za savršenom pjesmom, idealnim akordom i pravim osjećajem, uspjela napraviti napravi nešto najbliže tome. “Differences” je na prvo slušanje vesela i zarazna ljubavna pjesma, a onda kako vas ritam obuzme i kako se prepustite zavodljivoj igri klavira i gitare, počinjete otkrivati nove slojeve i tonuti.

“Pjesma „Differences“ predstavlja prostor gdje se mi kao različiti ljudi nalazimo, radimo, pričamo i unutar njega maštamo. Pozvali smo Nemanju da uradi video i dali smo mu potpunu slobodu. Uzvratio nam je divnim spotom, a na snimanju smo uživali, što je posebno težak zadatak ako se uzme u obzir da snimanje spota često nije nimalo jednostavan zadatak za glazbenike. Zahvaljujući Jedriličarskom klubu Ada, njihovim članovima i prostoru, Vladimiru, Bobu i Nemanji, vizualno smo postigli nešto drugačije naspram naših prethodnih spotova, a opet smo ostali dosljedni našoj estetici i senzibilitetu.” rekla je Ana Ćurčin.

Osim Ane i benda u spotu se pojavljuju i njihovi prijatelji, snimatelj je bio Vladimir Miladinović Piki, a da na pravi način predstavi pjesmu potrudio se redatelj Nemanja Babić. “Koncept spota za pjesmu “Differences” je moj pokušaj da vizualno predstavim ideju pjesme, na način kako sam je doživio na prvo slušanje. Idealna ljubavna priča, kao savršeni ljetni dan, sukobljava se s realnošću u kojoj oblaci prekrivaju nebo, a sunce nestaje na horizontu. Sve razlike koje nas udaljavaju su istovremeno i pokretači nekih novih doživljaja, osjećanja i ponovnog spajanja,” rekao je Nemanja.

Album “Differences” službeno će se pojaviti digitalno i na YouTube-u 6.rujna i drugo je studijsko izdanje Ane Ćurčin poslije debija “Sketches of Belonging” (2016). “Differences” je kolektivno djelo benda Ana & The Changes, a pored Ane Ćurčin grupu čine Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini/Miloš Šikman. Goran Antović je snimio i producirao album, a gosti su bili Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić. Izdanje albuma na CD-u u limitiranoj tiraži premijerno će se moći kupiti na koncertu 4. listopada.

Inače, koncert u dvorani “Amerikana” dio je ovogodišnjeg izdanja glazbene konferencije Indirekt, koja će se održati od 2. do 4. listopada na više lokacija u gradu.

Foto: Danilo Mijatović