Dark electronic atrakcija Boy Harsher dolazi u Zagreb
22. prosinca 2019.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Dark electronic atrakcija Boy Harsher dolazi u Zagreb

Zamislite hladne zvukove koji kao da u trenu bivaju prekriveni toplim pokrivačem u golom industrijskom ambijentu noćnog kluba.

Upravo takvom opisuju glazbu dark electronic dua Boy Harsher koji premijerno dolazi u Zagreb u sklopu svoje opsežne europske turneje. Upravo ovim nastupom u Močvari 31. ožujka 2020. godine Stereotip, dosadašnji serijal vrhunskih partija elektroničke glazbe, ulazi u novu fazu, tj, u pokretanje koncertnih aktivnosti pri čemu kao glavna mjerila ostaju kvaliteta izvođača i produkcije.

Jae Matthews i Augustus Muller počeli su djelovati 2013. kao Teen Dreamz, no ubrzo mijenjaju ime u Boy Harsher. Glazbu im je teško staviti pod zajednički nazivnik, no u njihovom zvuku mogu se razaznati synth-punk, gothic, dark wave i industrial techno prožeti eteričnim vokalima. U svakom slučaju, Boy Harsher smatraju se najplesnijim izvođačima spomenutog zvuka, a tome je posebno doprinio njihov dosad najdinamičniji album Careful, izdan ove godine. Boy Harsher njime naglašava emotivne i evokativne pripovijesti garnirane energičnim plesnim elementima.

Duo iz Massachusettsa svoju evoluciju pripisuje uspješnoj turneji i brojnim svirkama posljednjih nekoliko godina. Putovanje i povezivanje s ljudima bilo je toliko važno da sad stvarno možemo eksperimentirati s našim materijalima, kažu Jae i Augustus. Oboje imaju iskustva i u filmu pa svoj kinematografski pristup primjenjuju i u glazbenim materijalima te svirkama uživo.

U nastupu u Močvari pridružit će im se također elektronički duo HIDE iz Chicaga, poznat po energičnim svirkama i angažiranom pristupu. Poput Boy Harshera, Heather Gabel i Seth Sher su multimedijski umjetnici koji djeluju i na području filma i vizualnih umjetnosti. Njihov intenzivni gothic/industrial zvuk obogaćen snažnim izražajnim vokalima može se najbolje dočarati kao prava ilustracija industrijske apokalipse.

Early Bird ulaznice dostupne su u prodaji po cijeni od 90 kn.

Foto: Caroline Bonarde