Novi spot Nevernih beba snimljen u izolaciji nosi važne poruke
16. travnja 2020.
Music Box (6710 Članci)
Podijeli

Novi spot Nevernih beba snimljen u izolaciji nosi važne poruke

Mjere obavezne samoizolacije članovi grupe Neverne bebe koriste na najkreativniji mogući način – rade na pjesmama za osmi studijski album u kućnim uvjetima, a jedna pjesma snimljena u prošloj godini iznenada je u aktualnim događajima dobila sasvim nova značenja i poruke.

Upravo to je bio motiv da se svi snime u kućnim uvjetima i na taj način ekraniziraju pjesmu pod nazivom “Vodi me odavde”.

Frontmen Nevernih beba Milan Đurđević kaže:

“‘Vodi me odavde’ je vapaj i potreba da se probudimo i vratimo korjenima bez agresije, patetike, straha. Želja da pošaljemo poruku bezuvjetne ljubavi kao jedine planetarno važne ideje. Posveta empatiji nestaloj u brzini i izgubljenim prioritetima u kojima je „mi“ nestalo pod velikim „JA“ označivši tako početak duhovnog stradanja koje dovodi do gubitka svega vrednog i zajedničkog. Ovaj spot je podsećanje na trenutak kada smo primorani da se vraćamo tamo odakle smo davno došli i ponovo počeli poštivati minute u parku, kavu s prijateljima, sve one svakodnevne, a do jučer neprimetne vrijednosti. Otvorite oči, srce za ljubav prema svemu i svima.”

“Vodi me odavde u neki bolji svijet, neko bolje vrijeme koje mora doći, a koje možemo napraviti samo – ZAJEDNO.”, poručuju pjesmom.

“Inače je teško razdoblje vrlo inspirativno za umjetnike”, dodaje Đurđević i podsjeća da je njihov treći, kultni album „Južno od sreće“ nastao u razdoblju bombardiranja.

“Ovaj, osmi po redu svoje finale doživljava u uvjetima koje suvremena civilizacija nije ni sanjala niti se za njih mogla spremiti te je neminovno da to u svojim pjesmama ostavimo kao pečat, dokument jednog vremena.“