Uskoro u prodaji autorizirana biografska knjiga o bendu Divlje jagode
14. rujna 2020.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Uskoro u prodaji autorizirana biografska knjiga o bendu Divlje jagode

Autorizirana biografska knjiga o bendu Divlje Jagode, „U malom vrtu raste divlji plod“ autora Stjepana Jurasa, bit će dostupna od 31. listopada 2020. u odabranim trgovinama, na promocijama diljem regije te koncertima Divljih Jagoda. No, fanovi već sada mogu rezervirati posebno, „Reunion“ izdanje na www.divljejagodelegacy.com. Ova autorizirana biografska knjiga jedna je od najočekivanijih glazbenih biografskih knjiga na ovim prostorima, s više od 70 sugovornika te mnoštvom sakupljenog arhivskog materijala.

Povijest Divljih Jagoda toliko je intrigantna, turbulentna, filmska, misteriozna i u mnogim stvarima nedorečena da je trebalo nekoliko desetljeća da se netko usudi pohvatati sve te konce i napisati knjigu lišenu svih stereotipa, koja ne robuje činjenici da je autorizirana. Stjepan Juras, poznat kao autor više od 17, širom svijeta rasprodanih knjiga o metal gigantima Iron Maiden, prevođenima na čak četiri jezika imao je samo jedan uvjet. Potpunu samostalnost u pisanju, bez obzira koliko je nekad istina za nekog bolna. Ime posebnog izdanja knjige potječe od jedne od najčešće spominjanih riječi kada se, u novom mileniju, spominju Divlje Jagode. Upravo zbog toga je autor započeo „Reunion Project’“, projekt u kojem je okupio najveće fanove Divljih Jagoda unutar ‘Divlje Jagode Legacy’ zajednice. „Ovaj projekt je rezultat naših želja, težnji i nastojanja da grupa Divlje Jagode, koja je odavno zaslužila počasno mjesto u povijesti rock i heavy glazbe s ovih prostora, dostojanstveno i veličanstveno obilježi nadolazeći jubilej, 40 godina albuma ‘Motori’, okupljanjem postave benda koja je zajedno snimila albume ‘Motori’, ‘Čarobnjaci’, ‘Vatra’ i ‘Wild Strawberries’. Svi koji su rođeni početkom osamdesetih, pa i oni mlađi, danas imaju četrdesetak godina, a nisu imali priliku vidjeti Divlje Jagode u postavi koja je snimila neke od ključnih albuma benda. Iako je današnja postava benda odlična, mišljenja sam kako su fanovi zaslužili da se još jednom upali magična iskra osamdesetih i da obje postave pokažu kako se sviralo tada i kako se naslijeđe prenijelo sve do danas. Priključite nam se u ovom projektu, pratite stranicu svakodnevno i saznajte na koji se način to ipak može dogoditi.“, poručuje Stjepan Juras.

Luksuzno izdanje knjige razgrabljeno u rekordnom vremenu, sada je moguće nabaviti „Reunion“

Puna dva mjeseca prije službenog izlaska, u manje od tjedan dana luksuzna edicija ove knjige, tiskana u samo 200 primjeraka, razgrabljena je. Fanovi Divljih Jagoda diljem svijeta osigurali su luksuzni primjerak knjige bez da su prethodno zavirili u njen sadržaj ili imali uvid u opsežan materijal koji na više od 300 stranica knjige opisuje jednu od najturbulentnijih rock priča ne samo na ovim prostorima, nego i u povijesti rocka, što je za ove prostore pomalo nevjerojatno. Zele Lipovača vidno je oduševljen ovako velikim interesom i poručuje. „Ova knjiga se doslovno čita u jednom dahu. U više navrata zatekao sam se kako listam i gledam što će se dalje događati, kao da ja sam nisam bio dio cijele te priče. Napomenuo bih još i ovo: Svi redom su u knjizi ispričali nevjerojatne priče, a u nekima od njih ja sam po prvi puta saznao do tada čak i meni nepoznate detalje. Neke od zanimljivih priča, ispričane potpuno iskreno i ogoljeno dao je i Alen Islamović. On, na njemu svojstven način, opisuje tadašnje prilike i zbivanja unutar i van benda. U idućim danima spomenuti ću i mnoge druge sugovornike, a neke priče ćemo i objaviti, kako bi barem malo otkrili što vas sve očekuje. Veliki interes publike za biografiju samo je nastavak izuzetno dobrih reakcija na album ‘Jukebox’, kao i rasta popularnosti benda proteklih nekoliko godina. Mislim da reakcije na ovu biografiju najbolje objašnjavaju onu misao koja kaže da ‘Umjetnost treba vremena da bude cijenjena’“, zaključuje Lipovača.

Nabavite na vrijeme posebno „Reunion“ izdanje knjige o Divljim Jagodama na www.divljejagodelegacy.com i otkrijte među prvima odgovore na neka, nikad ranije odgovorena pitanja, o povijesti rocka na ovim prostorima.