Sarajevski producent i DJ dRUMELODY dRUMELODY predstavlja mladu i talentiranu Madori
8. rujna 2021.
Music Box (10969 Članci)
Podijeli

Sarajevski producent i DJ dRUMELODY dRUMELODY predstavlja mladu i talentiranu Madori

Ležerno druženje s prijateljima u Istri rezultiralo je spontanim snimanjem videa “Boys and Girls”.

U videu se ovom sarajevskom producentu i DJ-u  po prvi put pridružuje mlada i talentirana pjevačica Madori. Madori se glazbeno školuje od ranog djetinjstva,s deset godina otpjevala naslovnu ulogu u operi na Northeastern Illinois Universityju. Finalan plan dRUMELODYja i Madori je objava albuma “Rain Dance” pa nastup u Mexico Cityju.

Kada je sredinom ljeta s prijateljima plovio istarskom obalom, zabava i druženje dRUMELODYja i njegovih prijatelja rezultirali su spontanim snimanjem videa “Boys and Girls” u kojem po prvi put imamo priliku čuti mladu i talentiranu pjevačicu Madori. Ovaj neočekivani video pogledao je Edin Muftić, direktor diskografske kuće Sarajevo disk s kojom je dRUMELODY ostvario suradnju na posljednjem albumu “Freedom of Imagination”.

Kako mu svidio finalan rezultat videa, Edin  je bez oklijevanja predložio ozbiljniju suradnju DJ-a i Madori pa je konačna rezultat videa postalo snimanje albuma koji će dRUMELODYja odmaknuti od njegovog uobičajenog glazbenog žanra kao i od instrumentala koji su prevladavali na albumu “Freedom of Imagination”.

Edinova ideja je objeručke prihvaćen od oba umjetnika pa se prijateljsko druženje u pulskoj uvali pretvorilo u snimanje ozbiljnog projekta odnosno snimanje devet pjesama za album “Rain Dance”  koji je stvaran po online principu – Madori je gotove vokale slala dRUMELODYju koji ih je potom spajao sa svojim dance instrumentalima. Cijelu akciju u Madori je opisala “odličan kreativni ventil u moru obveza”. Mastering svih devet pjesama uradio je Zoran Jurišić iz studija MK Mastering, dizajn albuma Berin Tuzlić aka dRUMELODY, a ne smijemo zaboraviti i riječko-pulsku kombinaciju koja je zaslužna za snimanje spota Dorijana i Pina. Madori je pjevačica rodom iz Bosne i Hercegovine koja je najveći dio života provela u Americi. Pjevanjem se bavi od djetinjstva, početke ima u klasičnoj, jazz i irskoj folk glazbi da bi već s deset godina igrala glavnu ulogu u operi na Northeastern Illinois Universityju. Daljnji marljiv rad i upornost donijeli su joj stipendije za škole poput Francis W. Parker, Oberlin Collage, Old Town School of Folk Music.  

Kako je odrastala privatno i profesionalno, Madori je glazbene interese proširila na elektronsku glazbu koja joj je vremenom donijeli suradnju s eminentnim DJ-evima i producentima u Americi i na Balkanu kao što su Laseech, DJ TomBug, Skender Makota ili Burner Brothers pa je zajednički album s dRUMELODYjem za nju nešto sasvim prirodno.  Uz spomenute suradnje i očekivanog izlaska albuma “Rain Dance”, ova uporna i talentirana djevojka unatoč svim obvezama i životu na relaciji Europa – Amerika, usporedno radi i na debitantskom solo albumu klupske glazbe za koji potpisuje cjelokupni autorski i producentski rad kao i vlastiti projekt u kojem će pjevati live uz DJ set.  Nakon što završe s radom na novom albumom čiji bi izlazak očekujemo do  krajem godine, ovaj dvojac ima u planu nastupiti u dalekom Mexico Cityju.