Popularna grupa Flyer dobila svoju prvu kolekciju najvećih hitova
24. travnja 2022.
Music Box (10000 Članci)
Podijeli

Popularna grupa Flyer dobila svoju prvu kolekciju najvećih hitova

Grupa Flyer je već godinama sveprisutna u hrvatskom radijskom eteru zahvaljujući brojnim hitovima kojima je oduševljavala publiku u od osnutka 2002. godine do danas.

Petra Kožar, Mario Kovač, Ivan Dumalovski Janjušić, Ivo Dunat i Željko Kožar kombiniraju jazz, funk, po potrebi rockerske riffove i grandiozne brass sekcije, a odlikuje ih raskošna ritam sekcija, melodičnost, stihovi i sugestivna i snažna vokalna interpretacija. Ili kako kaže Zlatko Turkalj Turki, autor kompilacije, “potencijal i kvalitetu potvrdili su 2004. godine svojom drugom pjesmom ‘Želim najviše’, a status glazbenika na koje treba ozbiljno računati 2005. svojom verzijom pjesme ‘O jednoj mladosti'”“Snimiti na svoj način jednu od kultnih pjesama hrvatske glazbene produkcije, a pritom se ne samo približiti kvaliteti originala nego donijeti zanimljivo i originalno rješenje, mogu samo istinski znalci i sretnici. Riječ je o jednoj od najboljih i najljepših glazbenih suradnji na hrvatskoj glazbenoj sceni u posljednjih dvadeset godina”naglašava Turki.

Pjesma “O jednoj mladosti” samo je jedan u nizu hitova koje je Flyer imao svih ovih godina. Nabrojimo samo neke i sve će biti jasno da je riječ o jedinstvenim glazbenicima: “Stanica prema suncu”, “Nismo sami”, “Ritam sunca”, “Kako da te ne volim”, “Trag u tragu”, “Sve je u redu”, “More”, “Mala iluzija” i aktualni “Dan po dan”.
“Sadržaj albuma koji je u vašim rukama tek je dio glazbenoga opusa grupe Flyer koji novim glazbenim interpretima može biti dobra inspiracija i obrazac načina na koji se može uživati u snimanju elegantnih, raskošnih pop-pjesama koje će sa zanimanjem poslušati svatko tko od glazbe traži i očekuje više od puke zabave”piše na kraju bilješki uz izdanje autor kompilacije Zlatko Turkalj Turki, za čiju je emisiju “Music Pub” i projekt “Zimzeleno a novo” grupa Flyer ponovno oživjela pjesmu “Radio” legendarne zagrebačke novovalne grupe Haustor.

Izdanje “Flyer – Greatest Hits Collection” u prodaji je po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, a u tisku je i vinilna verzija kompilacije koja će kroz nekoliko mjeseci biti u prodaji.

Foto: Ivo Dunat (Klikam Studio)