Otac i sin, Max i Rok Juričić, na novom singlu Plesača sporog stepa
17. svibnja 2023.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Otac i sin, Max i Rok Juričić, na novom singlu Plesača sporog stepa

“Ko da nema sutra” novi je singl s aktualnog, hvaljenog albuma Plesača sporog stepa “Sunčana strana Mjeseca 1”, a ova pjesma je posebna i po tome što se Maxu na njoj pridružio i sin Rok!

Max je ispričao kako izgleda kreativna dinamika između oca i sina koji su prethodno surađivali i na spotu za pjesma “Prva, druga, treća”:

Odnos oca i sina je vrlo često ‘jedan šumom – drugi drumom’. Tako uglavnom u svakodnevnom životu komuniciramo i nas dvojica. Ali kada skupa sviramo više nismo otac i sin nego ravnopravne kolege u poslu i zabavi, postanemo familija koja se zove bend. Rok je od malih nogu bio česti gost na koncertima Ljetnog kina, a taj običaj smo nastavili i u Plesaču Sporog Stepa. Na albumu ‘Sunčana strana Mjeseca 1’ gostuje u ‘Mala noćna muzika’, pjesmi za njega, a u ‘Ko da nema sutra’ je vokal i glavni lik u spotu.”

Rok, koji je inače član projekta COMPANY, opisao je svoje iskustvo rada sa slavnim ocem i kako se ta suradnja uklapa u njegov glazbeni put:

U glazbenom smislu, ja sam u ovoj pjesmi samo izvođač – puki izvršitelj onoga što je tata Maks smislio. Međutim, nakon što nam se učinilo da pjesma dobro funkcionira kao zaokružena glazbena cjelina, pala je odluka oblikovati je i u video spot.  Pozadina vizualne priče za ‘Ko Da Nema Sutra’ naslanja se na projekt COMPANY kojeg sam s prijateljem i suučesnikom Striborom Gligorićem lansirao u veljači, izlaskom našeg debitantskog singla GOODCOMPANY. Iako dakle ‘Ko Da Nema Sutra’ nema glazbenu poveznicu s COMPANYjem, ponovno potvrđuje istu ideju produciranja audio-vizualnih priča s jasnom namjerom: proširiti kreativni krug bliskih ljudi, surađivati i stvoriti uspomenu. Velika mi je radost što sam pozvan biti dijelom pjesme i što mi je time dana prilika narasti u nekog većeg bilo kojeg tog koji jesam.”

Pjesmu “Ko da nema sutra” prati i upečatljiv video spot koji potpisuje autorski dvojac David Gašo i snimatelj Tin Ostrošić s već naširoko priznatim i prihvaćeni autorskim radovima, a za koje Rok kaže “maštam, da će se naknadno učiniti kao ‘trenutak u povijesti kinematografije ovih i dalekih prostora’.”

Plesač sporog stepa priprema se i na koncertu sezonu, a uživo ih možete gledati već 26. svibnja na festivalu Cest is d’ Best, a uskoro stižu i drugi datumi.