Aljoša Šerić predstavio i drugi samostalni singl “Kučine”
15. siječnja 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Aljoša Šerić predstavio i drugi samostalni singl “Kučine”

Nakon zapaženog singla i spota ‘Glup’, kojim je najavio samostalnu autorsku karijeru, Aljoša Šerićpredstavlja novi singl i spot ‘Kučine’.

Ovo malo dalmatinsko mjesto bilo je inspiracija za novu pjesmu, a doznajemo i koja je njihova poveznica s Aljošom: “Kučine su malo mjesto iznad Splita inspirativnog naziva koje zaslužuju svoju pjesmu i samom činjenicom da mi je žena rođena kučinjanka, kučanka ili kako već.”

Dok studijske aktivnosti Pavela miruju do kraja godine, Aljoša je daleko od toga. Nedavno predstavljen debitantski album njegove supruge Tonke, na kojemu potpisuje glazbu i tekst svih pjesama i sada drugi samostalni singl, pokazuju njegovu ogromnu kreativu koja ne može (i ne smije) ostati nerealizirana. Izvrsno baratanje žanrovima i iskreni tekstovi, zaokruženi odličnim aranžmanima, pretaču note i riječi u skladbe na koje ćete se ‘navući’ na prvo slušanje!

‘Kučine’ su intimna priča o odrastanju u malom mjestu, odlasku veliki grad i ne mijenjanju onoga što je usađeno u svakom od nas, bez obzira gdje nas život povede… ‘Neće nikad iz nje planina. Parkovi kol’ko god da ih ima, ne mirišu poput šuma iznad Solina…’.

Redateljica i snimateljica Marcella Zanki je ispričala kako je došlo do ideje za scenarij: “Kad sam prvi put preslušala pjesmu, ideja je bila smiješna parodija, ali pjesma je zapravo jako tužna. “Mala iz Kučina” zamišlja kako je glamurozna diva dok se njezin stan pretvara u stage na kojem ona izvodi svoju točku. Izvedba je potpuno improvizirana i traljava, ali u atmosferi filmskog seta. Sve je to bilo lako realizirati uz profesionalku s filmskog platna Milicu Janevski, koja je i sama doprinjela karakteru glavnog lika, dok je samo snimanje bilo jako dinamično, lagano i zabavno.”.

Odličnu suradnju Aljoša je ostvario sa Greenhouse brass bendom čija se glazbena izvedba pokazala idealnom kulisom za ‘Kučine’.

Pjesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu, produkciju i miks potpisuje Jere Šešelja, aranžman za odličan brass je raspisao Dalibor Grubačević, a mastering odradio Luka Tralić Shot.

Foto: Marcella Zanki